Listopad 2008

Zasněžená raffaella

29. listopadu 2008 v 13:09 | coco-choc |  Sladké hříchy
Milujete také ty nevinné bílé kuličky obalené v kokosu, slaďounkou náplní, křupavou sušenkou a něžnou mandlí? Téměř hluopá otázka, že? Pokud patří raffaella mezi vaše neřesti, zkuste jejich domácí verzi. Recept na tyto "raffaella" jsem dostala od maminky mého přítele, za což jí upřímně děkuji...

Ingredience:
  • 150 g bílé čokolády
  • 50 g vanilkové cukru
  • 50 g másla
  • 2 lžíce rumu
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 g kokosu (pravděpodobně bude spotřeba kokosu větší)
  • 60 - 100 g spařených mandlí

Postup:
Ze změklého másla, cukru, rumu, nastrouhané čokolády, 60 g kokosu a citronu připravíme lepkavou směs na raffaella. Tvarujeme kuličky (dovnitř vždy vložíme mandli) a obalujeme v kokosu. Je dobré mít poblíž misku s vodou, do které bychom si mohli namáčet ruce, aby jsme neměli místo úhledných kuliček upatlané "patvary".
Necháme vychladit. A pokud je chceme mít na Štědrý den, schováme před veškerými možnými strávníky, a pokud možno i sami před sebou... Ale to bohužel nevím jak, ale přeji pevnou vůli...
A kam dál?