Kokosový samožer

24. března 2010 v 20:52 | coco-choc |  Sladké hříchy
Chutě na sladké jsou vždy přítomny - alespoň u nás doma :-). Přítel má rád sladkou snídani, takže peču pravidelně a nestále se snažím o zkoušení nových receptů či o drobné inovace oblíbených moučníků. Dneska jsem sáhla po super snadném a extra chutném Samožeru, jehož jsem obohatila o kouzelnou ingredienci - kokos.

Ingredience:

Suchá směs
  • 2 hrnky špaldové mouky (nebo obyčejné mouky polohrubé)
  • 200 g kokosu
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva
Tvarohová vrstva
  • 750 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 3/4 hrnku světlého třtinového cukru
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 a půl hrnku mléka
Na závěr
  • 125 - 150 g másla
ingredience
K podávání doporučuji teplé kakao (objevila jsem báječné kakao značky Van Houten)
kakao

Postup:
Dneska to bude rychlovka... K ruce si vezměte velkou mísu, do které postupně odměřte mouku, kokos, cukr a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte a můžete se pustit do náplně. Budete znovu potřebovat mísu, ve které smícháte tvaroh s cukrem. V mléce rozmíchejte pudink a vlijte k tvarohu. Pudinkové mléko dobře v tvarohu rozmíchejte, abyste neměli v náplni cucky. Zapékací nádobu nebo pekáček vyložte pečícím papírem a vsypte polovinu suché směsi. Na ni opatrně vlijte náplň. Náplň zasypejte vrstvou suché směsi.
nalití náplně
Koláč dokončete plátky másla - rozprostřete je po celém povrchu.
s máslem
Dejte péci. Jakmile bude mít koláč zlatavý povrch, máte hotovo (v remosce jsem musela čekat téměř hodinu a půl).
na talíři
zeshora
detail
Pokud máte chuť povznést kokosový samožer do nebeských výšin, připravte si k němu teplé kakao. Kakao svařte s mlékem a oslaďte podle chuti. Slibuji Vám, že už nebudete chtít jiné kakao :-).
detail kakaa
Dobrou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 25. března 2010 v 5:31 | Reagovat

Ahojky Luci, snad nejvíc se mi líbí název této dobroty SAMOŽER :-D  :-D vzhledem k tomu, že mám blízko k veršům, okamžitě mně napadl veršík, ale k tomu vede ještě 24 hodinová cesta ;-)  ;-) jinak pěkný nápad...sluníčkový den :-D

2 Zuzana Zuzana | E-mail | Web | 25. března 2010 v 8:24 | Reagovat

no dnes mam na obed tvoje francuzske zemiaky...(vcera som ich po uvareni ochutnala - su mnamooozne) a vidim to tak ze tento "samozer" :))) inak genialny nazov, budeme mat cez vikend ako dezertik :)

3 Jarka Jarka | Web | 25. března 2010 v 8:58 | Reagovat

Včera odpoledne jsem dělala (už po třetí) žemlovku a ještě jsme ji nedojedli, takže s dalším sladkým musím chvilku počkat, ale receptík určitě vyzkouším, zdá se mi tak jednoduchý, že mu nelze odolat! :-P :-D

4 Madla Madla | Web | 25. března 2010 v 15:07 | Reagovat

Taková lákadla, mňam. Vlahý, mokrý, lehký, plný tvarohu a kokosu, to je moučník přesně dle mého gusta. nebyl by tam kousek? :-)

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 26. března 2010 v 18:12 | Reagovat

Oj,to může být dobrota :-D a název k popukání :-D  :-D pěkný víkend.Alena

6 Natty Natty | Web | 27. března 2010 v 7:17 | Reagovat

Ahojky Lucko - pěkný víkend a sluníčko i do Prahy :-)

7 Pája Pája | Web | 27. března 2010 v 12:11 | Reagovat

Nemohla jsem si pomoct a ubránit se první myšlence - zase tvaroh.

8 Lenka Lenka | 28. března 2010 v 11:22 | Reagovat

Mňam! Dala bych si a s velkou chutí :-) Ach jo, to je zase lákadlo jako hrom a já se zrovna odhodlala držet nějakej ten režim, abych pak v létě nevypadala v kraťasech jak vykydlá kysna :D A to kakalooo :D ...kam se hrabe Granko, i když to já taky ráda :-D ale echt je echt ;-) Doufám Luci, že všechno zvládáš a nejsi pozadu jako já [:tired:] ale určitě ne, tak přeju pevné nervy s finišem bakalářky, ona ta formální úprava je snad ještě horší, než to samotný psaní :-? tak se měj krásně a tvarohovým orgiím zdar :-D

9 michal michal | Web | 30. března 2010 v 13:52 | Reagovat

kokosy miluju hlavně tu štávu :-D

10 Jarka Jarka | Web | 30. března 2010 v 19:37 | Reagovat

Ahoj Luci, po krásném slunečném dni, přeji krásný večer. :-D

11 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:23 | Reagovat

Nejprve bych chtěla všem poděkovat za milé komentáře, které, byť jsem si je četla, nenašla jsem čas na ně odpovědět. Takže ještě jednou, všem Vám moc děkuji :-).

12 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:31 | Reagovat

[1]: Natty, název je opravdu trefný, ale nevymyslela jsem ho já, ale moje kadeřnice (tam se vždy člověk dozví věcí :-D). Od té  doby mu neřekneme jinak ;-).

13 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:34 | Reagovat

[2]: Samožer je opravdu vděčný moučník - je rychlý a neskutečně dobrý, ať již v klasické podobě, nebo v této kokosové variantě :-). Děkuji a pochvalu ;-).

14 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 2. dubna 2010 v 11:37 | Reagovat

júúú, to beru! jednoduché a rychlé, mám tu kokos z vánoc, tak to vyzkouším...

15 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:39 | Reagovat

[3]: Jsem ráda Jaruško, že sis tak oblíbila žemlovku :-). Samožer se Ti bude také určitě líbit, neboť jeho snadnost a chuť nepředčí vůbec nic.
Jinak mockrát Ti děkuji za všechny milé komentáře :-).

16 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:49 | Reagovat

[14]: Ještě máš pozůstatky z Vánoc :-D? Ale i to se může stát :-). V tom případě není, co řešit.

17 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:51 | Reagovat

[9]: Máš namysli přímo vodu z kokosových ořechů? Tak ta mi moc nechutná, ale na kokosovém mléku ujíždím :-D.

18 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:56 | Reagovat

[7]: A co jiného :-D?

19 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 11:58 | Reagovat

[5]: Myslím, žes to charakterizovala zcela přesně :-).

20 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 12:23 | Reagovat

[4]: Velmi šťavnatý komentář :-D. Samožer si rozhodně upeč, nebudeš litovat, s manželem budete jenom mlaskat. Když momentálně píšu komentáře, říkám si, že bych jej měla upéct v nejbližší době znovu :-).

21 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2010 v 12:29 | Reagovat

Leni, Tvůj komentář mě opravdu pobavil :-). Kousek koláče, ale pak nějaký ten sport a vše bude v "richtigu". Bohužel jsem více než pozadu. Během měsíce musím přečíst 90 knih (ne nepřeháním - 80 na literaturu 20. století, 10 odborných knih na dějiny). Zbytek ani nebudu jmenovat nebo se toho sama zděsím. Čekají mě závěrečné zkoušky a na samotné státnice budu mít při nejlepším týden. Divím se sama sobě, že jsem si ještě nehodila mašli. Ani nevíš, jak bych už chtěla být v posledním ročníku jako ty... Určitě všechno zvládneš s nadhledem a za chvíli z Tebe bude Magor :-D. Přeju Ti ještě hodně sil a trpělivosti nad učením ;-).

22 Jitka Jitka | Web | 4. dubna 2010 v 23:40 | Reagovat

Dorá rychlovka. To mám ráda, když jde práce d ruky. :-)

23 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 12. dubna 2010 v 12:10 | Reagovat

[22]: Na dlouhé pečení ani vaření nemám bohužel čas, ale chutě na sladké jsou stále přítomny :-D.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
A kam dál?