Zapečené těstoviny s ricottou a rajčaty

28. dubna 2011 v 7:39 | coco-choc |  Těstoviny, obiloviny, luštěniny
Předpokládám, že těstoviny milujeme snad všichni, proto není nikdy nových receptů a zajímavých inspirací dost. Zapečené těstoviny s ricottou, která báječně zjemní kyselejší rajčata, se nám ohromně osvědčily. Musím podotknout, že tento recept není z mé hlavy, ale našla jsem si ho na mém oblíbeném a neskutečně chutné blogu Mlsné kočky.

Ingredience:
  • 300 - 400 g oblíbených (kvalitních) těstovin
  • 250 g ricotty
  • 1 plechovka rajčat (400 g)
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř a třtinový cukr
  • česnek (podle chuti)
  • hrášek (můžete vynechat)
  • parmezán či Grana Padano
  • olivový olej


Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny nikdy neproplachujte studenou vodou, naopak do nich kápněte olivový olej, aby se neslepily. Ještě horké těstoviny promíchejte ještě s ricottou.
Česnek nakrájejte na plátky a osmahněte na oleji (nepřipalte ho).
Přilijte plechovku rajčat, rajčata rozmačkejte měchačkou. Omáčku nechte 20 minut probublávat. Ke konci přihoďte několik lístků čerstvé bazalky. Osolte, opepřete a oslaďte podle chuti. Omáčku vlijte do těstovin, promíchejte a přihoďte hrášek (nebo klidně jej vyměňte za čerstvý špenát). Těstoviny přeneste do vymazaného a třeba strouhankou vysypaného pekáčku. Bohatě posypte parmezánem (já použila obdobný výrazný sýr Grana Padano). Jelikož s manželem máme rádi křupavá slunečnicová či dýňová semínka, často jimi posypávám pokrmy, které dávám zapékat. Semínka můžete rozhodně vynechat - moc italská nejsou :D. Těstoviny zapékejte na 200 stupňů 20 - 25 minut. Ke konci přepněte program na troubě na gril.


Přeji dobrou chuť!

TIP: Máte rádi módu, šperky, styl či jiné krásné záležitosti? Neváhejte a nahledněte na můj nový blog -coco-sweetness.blogspot.com.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 kejsi-mlejnkova kejsi-mlejnkova | Web | 28. dubna 2011 v 7:42 | Reagovat

Děláte mi chutě://///:D

2 Pavla Pavla | E-mail | Web | 28. dubna 2011 v 8:16 | Reagovat

Už vím co bude dnes k večeři!! Díky za inspiraci, vypadá to báječně! :-)

3 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 28. dubna 2011 v 8:22 | Reagovat

[1]: To je dobře :-).

4 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 28. dubna 2011 v 8:23 | Reagovat

[2]: Tak si nechte chutnat, určitě oblíznete všech deset :-D.

5 Jarka Jarka | Web | 28. dubna 2011 v 8:56 | Reagovat

Taky dnes dělám k obědu zapečené těstoviny, ale budou to klasické šunkofleky. :-P Zbyl mi totiž od velikonoc balíček nakrájeného uzeného na kostičky a to je do fleků, jak dělané. ;-) Takže těstoviny s ricottou a rajčátky, až příště.
Měj se hezky, mladá paní!! :-D

6 Madla Madla | Web | 28. dubna 2011 v 13:19 | Reagovat

Mńam, hned bych si dala! Takový lehký oběd nebo vydatnější večeře je opravdu to pravé do teplých jarních dní. Vypadá to moc krásně a křupavá semínka na povrchu dodávají pokrmu ještě báječnou korunu navíc. Jen víc takovýchto skvělých slaných isnpirací :-)

7 Pipi Pipi | Web | 1. května 2011 v 17:20 | Reagovat

Tenhle typ jídel bych mohla jíst pořád! Už se těším na rajčata ze zahrádky. Moc lákavé, Coco... :-)

8 Vilemína Vilemína | 3. května 2011 v 13:44 | Reagovat

Rajčata a nudle jsem si zrovna taky uvařila, variací je spousta.
Použila jsem Babiččiny vaječné a do omáčky jsme přidala tuňáka z konzervičky M@S, byl v pěkných kouscích.
Čerstvá dobromysl vše doladila.

9 daisy daisy | 28. května 2011 v 22:30 | Reagovat

coco, ráda bych pochválila další Váš naprosto vynikající recept. Tyto zapečené těstoviny jsem dnes zkusila a jsou výborné včetně super nápadu se slunečnicovými semínky! Těším se na tip na další dobroty.

10 Hana Hana | Web | 20. listopadu 2011 v 20:57 | Reagovat

To vypadá na moc dobrý recept, díky za inspiraci, vyzkouším:)

11 coach outlet coach outlet | E-mail | Web | 8. října 2012 v 14:36 | Reagovat

Recently, under the influence of Japanese animation ,Takashi Murakami designed the Cherry Blossom pattern in 2004, and new Monogram Cerises pattern in 2005.coach outlet
coach outlet

12 Jane Jane | E-mail | Web | 25. února 2015 v 10:53 | Reagovat

Mám moc ráda lehká, netučná jídla. Také pilně cvičím a využívám kombinace zelený ječmen a hubnutí. Sami poznáte, že to k sobě jde http://www.bonobono.cz/clanek/13-zeleny-jecmen-a-hubnuti.html

13 frenulum frenulum | Web | 23. června 2015 v 0:22 | Reagovat

online pujcky moravský krumlov O_O

14 Lulka Lulka | 1. července 2015 v 11:09 | Reagovat

Už se mi sbíhají sliny. Tady jsou další lahodné pokrmy z těstovin a s těstovinami:

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe-type/testoviny-recepty/

15 linlei3915 linlei3915 | E-mail | 28. září 2015 v 10:16 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
A kam dál?