Duben 2012

Špagety se sušenými rajčaty a rukolou

1. dubna 2012 v 16:29 | coco-choc |  Těstoviny, obiloviny, luštěniny
K obědu? Ano! K večeři? Určitě! Rychlé? Není pochyb! Dobré? Ne... Výborné!

To vše může být níže uvedený recept, tedy špagety se sušenými rajčaty a čerstvou rukolou.

Potřebujete jen 5 ingrediencí. Žádný apríl, opravdu jen pět (možná čtyři - k tomu se ještě dostaneme :-)). Ale pozor, o to více zde platí, že všechny ingredience musí být té nejvyšší kvality, kterou si můžete dopřát.

Ingredience:
  • oblíbené těstoviny (velmi se hodí špagety nebo linguine)
  • sušená rajčata (vřele doporučuji ta z M&S)
  • čertsvá rukola
  • parmezán
  • olivový olej (nebo olej z naložených rajčat)


Postup:
Zapněte si stopky, za 15 minut /max!/ bude jídlo na stole... Ideálně si uvařte vodu v rychlovarné konvici. Ušetříte tak energii i čas. Vroucí vodu přelijte do kastrolu, vodu pořádně osolte /voda má být slaná jako moře/. A také pamatujte, že na každých 100 g těstovin, má být 1 litr vody, aby mohly těstoviny pohodlně "plavat" a neslepily se k sobě.
Toť vše! Skoro. Připravte si talíře. Jakmile budou špagety al dente, slijte vodu a do horkých špaget vhoďte několik rukou natrhaných rajčat.


Přilijte olivový olej (nebo olej, ve kterém byla rajčata naložena), nastrouhejte parmezán. Svůj pokrm korunujte rukolou. Ledabyle promíchejte.

Špagety co nejzručněji a nejelegantněji navršte na talíř. Ještě dozdobte parmezánem.



Záměrně neuvádím množství jednotlivých surovin. Zaprvé jej nevím, zadruhé bude lepší, když si pokrm uvaříte podle svých chutí :-).

Dobrou chuť a mějte krásný zbytek neděle.
A kam dál?