Špagety se sušenými rajčaty a rukolou

1. dubna 2012 v 16:29 | coco-choc |  Těstoviny, obiloviny, luštěniny
K obědu? Ano! K večeři? Určitě! Rychlé? Není pochyb! Dobré? Ne... Výborné!

To vše může být níže uvedený recept, tedy špagety se sušenými rajčaty a čerstvou rukolou.

Potřebujete jen 5 ingrediencí. Žádný apríl, opravdu jen pět (možná čtyři - k tomu se ještě dostaneme :-)). Ale pozor, o to více zde platí, že všechny ingredience musí být té nejvyšší kvality, kterou si můžete dopřát.

Ingredience:
  • oblíbené těstoviny (velmi se hodí špagety nebo linguine)
  • sušená rajčata (vřele doporučuji ta z M&S)
  • čertsvá rukola
  • parmezán
  • olivový olej (nebo olej z naložených rajčat)


Postup:
Zapněte si stopky, za 15 minut /max!/ bude jídlo na stole... Ideálně si uvařte vodu v rychlovarné konvici. Ušetříte tak energii i čas. Vroucí vodu přelijte do kastrolu, vodu pořádně osolte /voda má být slaná jako moře/. A také pamatujte, že na každých 100 g těstovin, má být 1 litr vody, aby mohly těstoviny pohodlně "plavat" a neslepily se k sobě.
Toť vše! Skoro. Připravte si talíře. Jakmile budou špagety al dente, slijte vodu a do horkých špaget vhoďte několik rukou natrhaných rajčat.


Přilijte olivový olej (nebo olej, ve kterém byla rajčata naložena), nastrouhejte parmezán. Svůj pokrm korunujte rukolou. Ledabyle promíchejte.

Špagety co nejzručněji a nejelegantněji navršte na talíř. Ještě dozdobte parmezánem.



Záměrně neuvádím množství jednotlivých surovin. Zaprvé jej nevím, zadruhé bude lepší, když si pokrm uvaříte podle svých chutí :-).

Dobrou chuť a mějte krásný zbytek neděle.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Madla Madla | Web | 1. dubna 2012 v 20:22 | Reagovat

Nádherné, svěží a úplně letní chutě. Hned bych si dala. Chci se jen zeptat, ta rajčata jsou opravdu jen sušená nebo sušená a sušená naložená v oleji. jdou totiž koupit jen sušená rajčata v balíčku, kdežto ta na fotce vypadají tak pěkně šťavnatě.

2 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 2. dubna 2012 v 8:05 | Reagovat

[1]: Ahoj Madlo, děkuji. Ad rajčata: rajčata jsou sušená a naložená v oleji. Rajčata o kterým píšeš, jsou častou tvrdá jako podrážka :), zato jsou pikantní a mají velmi intenzivní chuť (na zobání ideální). Pokud je chceš používat při vaření, doporučuji je naložit na několik hodin do malého množství vody - krásně změknou. Nicméně chuťově je to úplně jiná dimenze ;-).

3 Meg Meg | Web | 4. dubna 2012 v 19:44 | Reagovat

Mnam! Ja miluju susena rajcata a rukolu taky muzu. I kdyz jsem dneska varila testoviny, dala bych si hned :)

4 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 5. dubna 2012 v 7:45 | Reagovat

[3]: Dobré těstoviny se nikdy nepřejí :-).

5 Pipi Pipi | Web | 5. dubna 2012 v 21:10 | Reagovat

Tleskám.

6 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 6. dubna 2012 v 8:00 | Reagovat

[5]: Tady ale nebyla téměř žádná práce, ale děkuji :-).

7 Alisa Alisa | E-mail | Web | 8. dubna 2012 v 14:15 | Reagovat

Miluju špagety, tenhle recepty určitě vyzkouším. dík

8 Olinka Olinka | Web | 9. dubna 2012 v 11:34 | Reagovat

Jojo. Já teda bez té rukoly. Ale v sezóně zase s hojností čerstvé domácí bazalky. Teď v zimě dělám takovou sprostou omáčku tak, že do kysané smetany vmíchám trochu koncentrovaného protlaku, sušená rajčata i s trochou oleje, sušené koření a když je to k večeři, tak i prolisovaný česnek. Rachle promíchám s horkýma špagetama a parmazán samozřejmě nesmí chybět. Ale je pravda, že těstoviny miluju natolik, že mi stačí jen s trochou oleje a sýra.

9 thumbs-up thumbs-up | Web | 2. května 2012 v 17:05 | Reagovat

mnaaam špagetyyy, hned by som si dala :D určite vyskušaaam :D

10 Michaela Michaela | E-mail | 18. května 2012 v 6:30 | Reagovat

Zdravim vas, muzete se mi prosim ozvat na e-mail? Dekuji!

11 Hitak Hitak | E-mail | Web | 23. května 2012 v 3:28 | Reagovat

Ahoj,
díky za recept, vyzkoušeno. Máš v plánu v budoucnu psát i něco o kuskusu?

12 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 23. května 2012 v 8:26 | Reagovat

[11]: Ahoj :-), rozhodně je to možné, neb kuskus patří ke stálicím mé kuchyně.

13 coach factory outlet store coach factory outlet store | E-mail | Web | 8. října 2012 v 14:31 | Reagovat

v budoucnu psátRecently, under the influence of Japanese animation ,Takashi Murakami designed the Cherry Blossom pattern in 2004, and new Monogram Cerises pattern in 2005.

14 xD xD | 30. června 2013 v 18:02 | Reagovat

SWEET! Právě jsem dostal zdarma Minecraft kódu karty v http://minecraftcode.me/

15 saive saive | Web | 4. března 2015 v 11:17 | Reagovat

Sušená rajčata nyní můžete koupit na http://www.koreni-eshop.cz/z/rajcata-susena-100g-3518

16 linlei3915 linlei3915 | E-mail | 28. září 2015 v 10:25 | Reagovat
17 Cheef Cheef | 2. února 2017 v 20:11 | Reagovat

Recept dobrej, ale autor jaksi zapomněl na šestou ingredienci a to je sůl.
Jinak je vtipný když někdo napíše že si máte koupit ty nejlepší ingredience a na fotce jsou těstoviny Panzani, které jsou předražený hnus. Tak tedy jinak: Kupte si solidní pastu (na našem trhu třeba běžně dostupná Barilla) uvařte dle návodu, na pánev dejte trošku vody z těstovin a 5 minut povařte nakrájená sušená rajčata, až se voda odpaří, přidejte uvažen těstoviny a rukolu, promíchejte až rukola změkne. Dejte na talíř, posypejte parmezánem nebo pecorinem a dozdobte troškou čerstvé rukoly. Je dobrý tam přidat trochu vypečené pancety.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
A kam dál?