Linguine s cottagem a brokolicí

10. října 2012 v 14:39 | coco-choc |  Těstoviny, obiloviny, luštěniny

Nic snažšího a nic rychlejšího už asi těžko vymyslím. Těstoviny se dají využít na tisíce a tisíce různých způsobů a často nás dokáží zachránit v rekordním časem před ukrutným hladem.

Ingredience na 2 porce:
  • linguine nebo jiné dlouhé těstoviny
  • 1 menší brokolice
  • 2 zeleninové sýry cottage
  • parmezán
  • bazalka či jiná bylinka
  • sůl, olivový olej


Postup:

1. Brokolici oberte na menší růžičky, spařte vroucí vodou (perfektně si ulehčíte práci rychlovarnou konvicí). Spařenou brokolici zchlaďte, zachováte tak barvu i kýžené vitamíny.


2. Těstoviny uvařte al dente.


3. Uvařené těstoviny prokápněte olivovým olejem a promíchejte se sýry cottage (teplem těstovin se příjemně rozpustí), brokolicí a natrhanými bylinkami. Můžete přidat i stroužek prolisovaného česnkem. Dosolte podle chuti.

4. Naservírujte na talíře, dozdobte /dochuťte/ strouhaným parmezánem.



5. Nechte si chutnat!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sofie Sofie | Web | 10. října 2012 v 15:19 | Reagovat

Parádní inspirace:)! Musím přiznat, že milého jsem si rozmazlila a těstoviny pomalu začíná brát jako "nouzovku", ale měla bych mu znova vysvětlit, že v jednoduchosti je krása a když má člověk poctivé suroviny, stačí málo...:D

2 Madla Madla | Web | 11. října 2012 v 10:30 | Reagovat

Superrychlé a přitom tak dobré. Nedávno jsem dělala podobnou rychlovku z domácí ricotty, jak jsem si na to vzpomněla, úplně jsem dostala chuť. Už dlouho jsme doma neměli těstoviny, je jasné, co bude zítra k obědu :-)

3 Kejm Kejm | Web | 27. října 2012 v 18:01 | Reagovat

Linguine neznám,ale vypadá to krásně :) cottage i brokolici mám moc ráda

4 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 27. října 2012 v 20:19 | Reagovat

[3]: Linguine jsou zploštělé špagety (laicky řečeno). Takto připravené těstoviny jsou rychlé, lehké a dobré ;-).

5 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 27. října 2012 v 20:21 | Reagovat

[1]: Sofie, moc dobře Ti rozumím :-). Přeci jen jsou těstoviny oblíbené nejen pro svoji chuť a variabilitu, ale i pro svou rychlou a nenáročnou přípravu. Nicméně s Tvým vysvětlením nemohu než souhlasit ;-).

6 eM eM | 30. října 2012 v 14:07 | Reagovat

Nevím proč, ale nejprve jsem byla trochu skeptická, postupně jsem byla stále víc nahlodaná tenhle recept vyzkoušet a nakonec musím říct PARÁDA. Je to naprosto vynikající a superrychlé. Recept ihned putuje do naší "Co rádi vaříme/jíme-kartotéky". Díky moc! :-)

7 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 1. listopadu 2012 v 7:50 | Reagovat

[6]: eM, recept se tváří ultrazdravě, což může potenciální strávníky odradit. Jsem ráda, žes recept "prubla" a hlavně, že sis pochutnala ;-).

8 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 1. listopadu 2012 v 7:52 | Reagovat

[2]: Madlo, domácí ricotta, hm, to musí být mňamka. Já každé ráno ricottu (i když tu kupovanou) snídám. Mám ji na pečivo raději než různá žervé či pomazánky.

9 Pavel Pavel | E-mail | Web | 5. listopadu 2012 v 12:02 | Reagovat

Díky za recept, jako uživatel webu mám rád online kuchařky. Těším se, jak otestuju :-)

10 Luu Luu | 6. listopadu 2012 v 13:21 | Reagovat

Muzu se zeptat, cim je to posypane? Nikde v ingrediencich jsem to nenasla.
Jiinak krasny blog, miluju blogy o jidle, miluju vareni :) Taky jsem premyslela o blogu ale bohuzel studuju a nemam moc penez na nakup kvalitnich ingredienci, takze prozatim se snazim varit dobre, ale stylem "nahradim ricottu lucinou" apod.:(

11 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 20. listopadu 2012 v 11:08 | Reagovat

[10]: Luu, jde o opražená slunečnicová semínka. Je příjemné, když v pokrmu sem tam něco křupně ;-). Samozřejmě chápu, že omezený rozpočet je velmi limitující, nicméně je třeba vždy dbát spíš na kvalitu než na kvantitu. A často je potřeba umět hledat a vědět, kde co nakoupit. Např. v Globusu mají chuťově výbornou německou ricottu za 30 Kč (250 g), což je levnější než lučina ;-).

12 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 20. listopadu 2012 v 11:09 | Reagovat

[9]: Ahoj Pavle, děkuju za komentář a návštěvu ;-).

13 linlei3915 linlei3915 | E-mail | 28. září 2015 v 9:11 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
A kam dál?